2 sider fersk makrel
2 spsk (oliven)olie
4 tomater
1 rødløg
1 bundt dild
1 citron
tabasco
groft brød
salt og peber
*
De 2 sider makrel deles i 2, så du har 4 stykker.
Rids skindet med en skarp kniv.
Varm en pande, kom olie på, og steg derefter makrelstykkerne på skindsiden.
Drys med salt og peber.
Vend makrellen, sluk for varmen, og lad makrellen trække færdig.
Skær tomaterne i små tern. Fjern blomsten.
Hak rødløget fint sammen med dild.
Smag tomat, rødløg og dild til med citronskal, citronsaft og tabasco.
Server makrellen oven på tomatsaucen og med let ristet groft brød 'on the side'.
Tips: Du kan godt bruge en fed laks eller tun i stedet for makrel. Makrel i tomat er bedre end sit rygte. Men her får du 'the real deal' og uden tilsat sukker. Det bliver din forbrænding glad for.