1 stk hvidløg
olivenolie
6 spsk peberrod
⅓ tsk bordsalt
1 spsk frisk basilikum
1 spsk frisk timian
⅓ tsk peber
1 ½ kg oksemørbrad
Forvarm ovnen til 175°C.
Fjern den hvide, papiragtige skal fra hvidløget uden at dele fedene fra
hinanden.
Pensl det med olivenolie, dæk det med folie og rist det i ovnen i en time
(sluk ikke ovnen bagefter).
Afkøl hvidløget i 10 min., del fedene og klem dem for at udvinde selve
hvidløgsmassen.
Mos hvidløg, peberrod, salt, basilikum, timian og peber sammen med en
gaffel.
Skru ovnen op til 200°C.
Puds mørbraden og gnid den med hvidløgsmosen.
Steg mørbraden i 40 min. i ovnen, eller til et stegetermometer viser
70-75°C.
Placér mørbraden på et fad.
Dæk den til, lad den hvile i 10 min. før den skæres i skiver, der
serveres som en delikat forret.