Lav denne krydrede og fyldige fisk i en syrlig tomatsauce.
Det bliver en ret, som hele familien vil synes om. Og så er det billig mad. •
Tomater indehold- er meget C-vitamin.
• Makrel er en ret fed fisk som er rig på sunde fedtsyrer og
A-vitamin.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner.
# Råvarer til Makrel i tomatsauce
4 makrelfileter a ca. 200 g
1 spsk friskpresset citronsaft
salt og hvid peber
12 tomater
2 bundter forårsløg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 spsk olie
sukker
* Fremgangsmåde:
1 Spul makrelfileterne i koldt vand og tør dem.
Dryp citron over fileterne og krydr dem med salt og peber.
2 Skold tomaterne, spul dem i koldt vand og flå dem.
Fjern stilkfæstet og skær tomaterne i tern.
3 Skyl forårsløgene og skiv dem tyndt.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint,
Skyl persillen, tag bladene af kvistene og hak dem fint.
4 Opvarm olien i en sauterpande.
Svits forårsløg og hvidløg til det er mørt.
Tilsæt tomater og persille, men gem 1 spsk persille til
garnering.
Smag til med salt, peber og et nip sukker.
Bring det i kog, læg makrelfileterne ovenpå og dæk dem med
lidt af tomatsaucen.
5 Dæk med låg og lad det simre i 15 min. ved jævn varme.
Drys med persille og server. Giv kogte kartofler til.
Tips & råd
Du kan også udmærket tilberede makrelfileterne i ovnen. Lav
tomatsaucen og dæk bunden af et ovnfast fad med sauce. Læg makrelfileterne på
og hæld resten af saucen over. Dæk med folie og steg i ovnen 15-20 min. ved 200
°C.
Makrellen lever i alle verdens have. Den vi finder herhjemme
er i reglen fanget i Nordsøen. Den har sæson fra maj til september, men
høstmakrellen anses for at være den bedste. Den købes enten fersk eller røget
og findes i talrige former for konserves.
PR. PORTION: Energi: Kcal 511 = kJ 2146
Kulhydrat 11 g Protein 38 g Fedt 35 g (62%) Fibre 3 g