Logo

Makrel i tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Makrel i tomatsauce

 

Lav denne krydrede og fyldige fisk i en syrlig tomatsauce. Det bliver en ret, som hele familien vil synes om. Og så er det billig mad. • Tomater indehold- er meget C-vitamin.

• Makrel er en ret fed fisk som er rig på sunde fedtsyrer og A-vitamin.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner.

 

# Råvarer til Makrel i tomatsauce

4 makrelfileter a ca. 200 g

1 spsk friskpresset citronsaft

salt og hvid peber

12 tomater

2 bundter forårsløg

2 fed hvidløg

1 bundt persille

1 spsk olie

sukker

 

* Fremgangsmåde:

1 Spul makrelfileterne i koldt vand og tør dem.

Dryp citron over fileterne og krydr dem med salt og peber.

 

2 Skold tomaterne, spul dem i koldt vand og flå dem.

Fjern stilkfæstet og skær tomaterne i tern.

 

3 Skyl forårsløgene og skiv dem tyndt.

Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint,

Skyl persillen, tag bladene af kvistene og hak dem fint.

 

4 Opvarm olien i en sauterpande.

Svits forårsløg og hvidløg til det er mørt.

Tilsæt tomater og persille, men gem 1 spsk persille til garnering.

Smag til med salt, peber og et nip sukker.

Bring det i kog, læg makrelfileterne ovenpå og dæk dem med lidt af tomatsaucen.

 

5 Dæk med låg og lad det simre i 15 min. ved jævn varme.

Drys med persille og server. Giv kogte kartofler til.

 

Tips & råd

 

Makrel i tomatsauce

Du kan også udmærket tilberede makrelfileterne i ovnen. Lav tomatsaucen og dæk bunden af et ovnfast fad med sauce. Læg makrelfileterne på og hæld resten af saucen over. Dæk med folie og steg i ovnen 15-20 min. ved 200 °C.

Makrellen lever i alle verdens have. Den vi finder herhjemme er i reglen fanget i Nordsøen. Den har sæson fra maj til september, men høstmakrellen anses for at være den bedste. Den købes enten fersk eller røget og findes i talrige former for konserves.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 511 = kJ 2146

Kulhydrat 11 g Protein 38 g Fedt 35 g (62%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her