Logo

Mørbrad med syltede figner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6-700 g svinemørbrad
1 ds syltede grønne figner (i egen sirup)
¼ l. piskefløde
400 g ris (gerne basmati)
7,5 dl vand
evt. lidt safran
salt
peber

Mørbraden renses for fedt og sener.
Risene kommes i det kogene vand, som tilsættes salt og evt. safran. Koges med låg i 10 min. ved lav varme hvorefter der slukkes under dem, men man lader dem stå på varmepladen i yderligere 15 min.

Imens krydrer man mørbraden med salt og peber og steger den hel på en sauter pande i ca. 10 min. på hver side.
De syltede figner incl. sirup lunes i en kasserolle.

Mørbraden lægges op på et skærebræt og dækkes med alufolie.

Man koger nu panden af med piskefløde og smager saucen til med noget af figensirupen samt salt og peber.

Mørbraden skæres i passende stykker, der kommes tilbage i saucen og gennemvarmes let.

Det hele er nu klar til servering!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.761 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her