700 g mørbrad (2 stk)
10 sølvbedeblade
salt, hvid peber
1 bøftomat
50 g valnøddekerner
½ bdt persille
1 potte basilikum
2 ½ dl kvark
100 g fetaost
1 æggehvide
2 spsk olivenolie
Skyl sølvbedebladene godt og fjern de tykke stilke.
Del store blade.
Bring rigeligt med saltet vand i kog i en gryde.
Læg sølvbedebladene i og kog dem i 3 minutter.
Tag bladene op og spul dem i koldt vand.
Lad dem dryppe godt af.
Afpuds mørbradene og gnid dem med salt og hvid peber.
Udkern tomaten og hak den fint.
Hak valnøddekernerne groft.
Hak persille- og basilikumbladene.
Bland kvark og fetaost og rør det med tomat, valnødder og urter.
Krydr med salt og peber.
Pisk æggehviden til fast skum og vend den i kvarkblandingen.
Sæt ovnen på 200ºC.
Læg halvdelen af sølvbedebladene på bordet.
Læg en mørbrad på og smør halvdelen af valnøddecremen på.
Rul mørbraden ind i sølvbedebladene og læg den i et ovnfast fad.
Gentag med den anden mørbrad.
Pensl med olivenolie og steg i ovnen ca. 30 minutter.
Lad mørbraden hvile 10 minutter efter at den er taget ud af ovnen. Skær kødet i skiver.
Servér med kartoffelbåde og en tomatsalat med sennepsvinaigrette.
Variation: Erstat sølvbeden med frisk spinat.