Når gryden er i kog, passer maden sig selv, her til 4 pers.
1 rødløg i skiver,
1 fennikel i skiver,
2 fed hvidløg i skiver,
2 spsk olivenolie,
¾ kg lammefilet eller -culotte i store tern,
1 tsk stødt ingefær,
2 tsk stødt koriander,
1 knsp cayennepeber,
1 knsp salt,
150 g dadler, udstenede og skåret i mindre stykker,
500 ml vand, friske korianderblade
Steg rødløg, fennikel og hvidløg i halvdelen af olivenolien i taginebunden.
Lad det få farve, og tag det fra.
Hæld resten af olivenolien på, og brun lammekødet.
Tilføj krydderier og salt, og steg videre et par minutter.
Kom grønsagerne tilbage i taginen samt dadlerne og halvdelen af vandet.
Vend godt rundt på det hele, inden låget lægges på.
Lad taginen simre i 2-2 ½ time.
Rør rundt undervejs, og tilføj resten af vandet efter behov.