500 g Pappardelle
2 fed knust hvidløg
1 tsk rød chili friskhakket
500 g tomater grofthakket
1 tsk farin
600 g laks i 4 skiver eller steaks
Lidt olie eller smør til stegning
30 g basilikumblade friskhakket
Salt
Peber, friskkværnet
Kog Pappardellen "al dénte" i en stor gryde med kogende vand tilsat lidt salt.
Sigtes og kommes tilbage i gryden.
Varm lidt olie eller smør på en pande og steg lakseskiverne til de er gyldne. Krydres med salt og peber og holdes varme.
Mens pastaen koger, varmes 2 spsk olivenolie i en tykbundet gryde, hvori der kommes hvidløg og chili. Steges i 1 minut for svag varme, tilsæt de hakkede tomater med saft og farin, rør forsigtigt i 5 minutter, eller til tomaterne er gennemvarme.
Tilsæt hakket basilikum. Krydres med salt og peber. Bland saucen med pastaen lige inden servering og anret en skive stegt laks på toppen.