1-1 ½ plukket fasan
4 skiver bacon
1 spsk smør
50 g valnødder
1 dl hønsebouillon
1 dl hvidvin
½ dl lys portvin
1 dl piskefløde
salt og peber
lidt tranebærgelé
Del fasanen i 4-6 stykker og kom lidt bacon om hvert stykke.
Brun så fasanerne i smør i en stor gryde og kom nødderne ved. Lige før det brænder på, kommes fond og vin ved, og retten snurrer under låg i ca. 30-40 minutter, til man kan se, at fasanen er mør ved låret.
Fasanerne tages op, baconen kan evt. kasseres, og saucen sies.
Den jævnes så med fløden og smages til med gelé, portvin, salt og peber.
Som tilbehør serveres syrlige faste æbler som belle de boskop samt tyttebær, der lige vendes i lidt sukker og vendes rundt på panden i smeltet smør, til de er lune, men ikke for stegte.
Man kan desuden servere hasselbackkartofler til.