2 perlehøns
smør til stegning
salt og peber
Portvinscreme:
4 dl portvin
2 dl tør hvidvin
¼ l. piskefløde
2 dl hønsefond
50 g usaltet smør
salt og peber
Tilbehør:
1 lille savoykål
400 g udstenede blå druer
200 g skorzonerrødder
Fuglene udbenes og lårene foldes ned om benet så der kommer en krave omkring den tykke del af låret.
Brunes først i lidt smør på pande og steger videre i ovnen ved 200ºC i ca. 15 minutter
Portvin og hvidvin samt fond hældes over perlehønsene når de er taget ud af ovnen og stegefedtet er hældt fra.
Fortsætter stegningen i et par minutter under låg eller folie.
Kødstykkerne tages op, og saucen med vin tilsættes fløde og koges lidt ind til den får konsistens og krydres.
Skorzonerrødderne koges i vand tilsat lidt mælk, savoy strimles groft og blanceres i let saltet vand, vendes i varmt smør sammen med de udstenede halve blå druer og skorzenerrødderne lige før serveringen.