Faisan braise au porto
2 fasaner
60 g smør
4 æbler
4 skalotteløg
1 kvist timian
Salt og peber
Garniture:
1 savoykål
250 g linser
100 g bacon
1 løg
¼ liter rødvin
2 dl hønsefond
50 g smør
2 skalotteløg
1 bdt persille
Sauce:
¼ liter tør hvidvin
2 dl portvin
2 dl hønsefond
4 dl fløde
1 citron
Fasanerne klargøres.
Skalotteløgene hakkes fint og æblerne frigøres for kernehuset og skæres
i både.
Fasanerne krydres indvendig med salt, peber og timian.
Skalotteløgene og æblerne fyldes indeni.
Fasanerne brunes på begge sider i en gryde med smør, og stilles herefter i ovnen i ca. 15 min ved 180°C.
Garniture:
Savoykål skæres i 1 cm brede strimler og blancheres i en gryde med vand og salt. Kålen lægges til tørre. Skalotteløgene finthakkes.
Kålen sauteres nu i smør sammen med halvdelen af de hakkede skalotteløg og smages til med salt og peber.
Linserne vaskes en enkelt gang.
Bacon skæres i små terninger og sauteres sammen med resten af skalotteløgene i lidt smør.
Linserne kommes i gryden og hønsefond og rødvin hældes over linserne til de er dækket og koges til de er færdige.
Sauce:
Hvidvinen hældes over fasanerne som igen stilles i ovnen indtil hvidvinen er kogt ned til det halve.
Nu tilsættes portvin samt hønsefond. Koges ned til det halve.
Fasanerne tages ud af ovnen og stilles til hvile tildækket, så de holder sig varme.
Saucen hældes op i en gryde og fløden tilsættes.
Saucen koges ind, til den får en passende konsistens, og smages til med salt, peber samt citronsaft og sigtes.
Anretning:
Fasanerne parteres i lår og bryst som skæres i tynde skiver.
Anrettes på tallerkener sammen med kålen og linserne, saucen hældes på. Drysses med hakket persille.
Tips: Fasanerne kan byttes ud med perlehøns.