500 g lammekød i tern
100 g kikærter
1 løg
2 fed hvidløg
2 fennikelknolde
30 g frisk ingefær
1 tsk stødt spidskommen
olivenolie
2 spsk honning
1 kanelstang ca. 8 cm
tørret chili
1 citron
3 spsk mandler
3 spsk sesamfrø
100 g rosiner
koriander el. frisk mynte
Læg kikærterne i blød natten over i koldt vand.
Kassér vandet og kog kikærterne 30 minutter i rigeligt, letsaltet vand.
Hæld vandet fra.
Hak løg, hvidløg og fennikel-stænglerne fint.
Skær resten af fennikelknolden groft ud og riv ingefæren.
Bland lammekødet med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen, og brun det i olivenolie i en stegegryde.
Kom honning, fennikel, chili, kanel og revet citronskal ved.
Tilsæt vand, så kødet er dækket, og lad det simre 30-40 minutter under låg, til kødet er næsten mørt.
Rist hakkede mandler og sesamfrø let.
Kom fennikel, rosiner, mandler, sesamfrø og kikærter ved, og kog i yderligere 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning.
Drys med hakket koriander eller mynte og server med couscous, bulgur eller ris.