1 udbenet lammekølle
2 spsk. finthakket frisk rosmarin (1 spsk tørret)
3 fed finthakkede hvidløg
1 frisk finthakket rød chili
salt og peber
kødsnor
6 peberfrugter i forskellige farver
saften fra ½-1 citron
1 spsk. stærk karry
3 spsk. god olivenolie
salt og peber
100 g valnødder
3 spsk honning
Tilbehør: små nye kartofler og brød
Drys rosmarin, hvidløg, chili, salt og peber der, hvor benet skulle have siddet.
Luk kødet sammen, og snør med kødsnor.
Drys kødet med salt.
Læg lammekøllen i et ovnfast fad, og steg det ved 180°C i 1,5 time (centrumtemperatur 70°C).
Lad kødet hvile ca. 15 minutter, inden det skæres for.
Læg halverede peberfrugter uden kerner i ovnen ved 180°C i 15 minutter.
Pil skindet af peberfrugterne, skær dem i tern, og kom dem i en skål.
Pisk, citronsaft, karry, olie, salt og peber sammen, og hæld det over peberfrugterne.
Lad dem gerne stå og trække, til kødet er klar.
Rist valnødderne let på panden, og kom honningen på.
Vend nødderne rundt, og fjern dem fra varmen.
Skær kødet i tynde skiver, og fordel nødderne over.
Server lammekødet med peberfrugtsalat, kartofler og brød.