Logo

Lammekølle med honningglaserede nødder og syrlige peberfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle med honningglaserede nødder og syrlige peberfrugter

1 udbenet lammekølle

2 spsk. finthakket frisk rosmarin (1 spsk tørret)

3 fed finthakkede hvidløg

1 frisk finthakket rød chili

salt og peber

kødsnor

6 peberfrugter i forskellige farver

saften fra ½-1 citron

1 spsk. stærk karry

3 spsk. god olivenolie

salt og peber

100 g valnødder

3 spsk honning

Tilbehør: små nye kartofler og brød

 

Drys rosmarin, hvidløg, chili, salt og peber der, hvor benet skulle have siddet.

Luk kødet sammen, og snør med kødsnor.

Drys kødet med salt.

Læg lammekøllen i et ovnfast fad, og steg det ved 180°C i 1,5 time (centrumtemperatur 70°C).

Lad kødet hvile ca. 15 minutter, inden det skæres for.

Læg halverede peberfrugter uden kerner i ovnen ved 180°C i 15 minutter.

Pil skindet af peberfrugterne, skær dem i tern, og kom dem i en skål.

Pisk, citronsaft, karry, olie, salt og peber sammen, og hæld det over peberfrugterne.

Lad dem gerne stå og trække, til kødet er klar.

Rist valnødderne let på panden, og kom honningen på.

Vend nødderne rundt, og fjern dem fra varmen.

Skær kødet i tynde skiver, og fordel nødderne over.

Server lammekødet med peberfrugtsalat, kartofler og brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her