1 ½ kg lammekølle med ben
2 fed hvidløg
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
1 tsk salt
1 dl hvidvin
Sauce:
8-10 fedhvidløg
1 dl vand
1 dl fløde
1 tsk majsstivelse
salt + peber
Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og gnides med krydderier og salt. Køllen lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 min. ved 225ºC.
Hvidvin hældes ved, og lammekøllen vidersteger 1 ¼ - 1 ½ time, afhængig af hvor rosa man ønsker kødet. Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 10 min.
Stegeskyen hældes i en gryde. Hvidløgsfeddene pilles og kommes i en lille gryde med kogende vand. Koger 1 min. og hældes til afdrypning i en sigte.
Det lille opkog mildner hvidløgets smag. Hvidløgsfeddene hakkes fint og kommes i stegeskyen sammen med 1 dl vand.
Saucen varmes igennem og jævnes med fløde og majsstivelse. Smages til med salt og peber.