Logo

Lammekølle med hvid løgssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg lammekølle med ben
2 fed hvidløg
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
1 tsk salt
1 dl hvidvin

Sauce:
8-10 fedhvidløg
1 dl vand
1 dl fløde
1 tsk majsstivelse
salt + peber

Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og gnides med krydderier og salt. Køllen lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 min. ved 225ºC.

Hvidvin hældes ved, og lammekøllen vidersteger 1 ¼ - 1 ½ time, afhængig af hvor rosa man ønsker kødet. Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 10 min.

Stegeskyen hældes i en gryde. Hvidløgsfeddene pilles og kommes i en lille gryde med kogende vand. Koger 1 min. og hældes til afdrypning i en sigte.

Det lille opkog mildner hvidløgets smag. Hvidløgsfeddene hakkes fint og kommes i stegeskyen sammen med 1 dl vand.

Saucen varmes igennem og jævnes med fløde og majsstivelse. Smages til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.674 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her