1 lille lammekølle eller 1 lammebov
Marinade:
½ dl olivenolie
1 storkvist rosmarin
3 fed hvidløg
salt
peber
150 g hvide bønner
1 løg
2 gulerødder
¼ selleri
4 fed hvidløg
1 pore
2 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
Rids fedtsiden af lammekøllen og smør den med olie, knust hvidløg, rosmarin, salt og peber. Lad køllen marinere til dagen efter.
De hvide bønner udblødes i koldt vand i 8-12 timer.
Hak løg, gulerod, selleri, pore og hvidløg og svits det hele i lidt olie. Tilsæt de udblødte bønner, vin og bouillon, kog op og lad det koge stille i en time under låg. Tilsæt evt. mere væde. Læg ragouten i et ovnfast fad og læg lammekøllen på. Sæt det i en 180° C varm ovn i 50 minutter.
Lad kødet hvile i 20 minutter inden udskæring og kom bønner og grønsager i en skål og smag til med hakkede friske krydderurter.