1 mellemstor aubergine
1 spsk salt
2 spsk vegetabilsk olie
500 g magert lammekød i tynde skiver
2 fed hakket hvidløg
1 hakket, udkernet rød chili
2 spsk fishsauce
1 spsk sammenpresset, brun farin
¾ dl vand
20 friske mynteblade
Skær auberginen i mundrette stykker og kom dem i et dørslag.
Drys med salt, bland godt og lad dem trække i 20 minutter.
Skyl auberginestykkerne under koldt vand og dryp godt af.
Varm olien op i en wok eller stor sauterpande.
Tilsæt lam og hvidløg og steg, til det er brunet - evt. ad flere omgange. Tilsæt auberginestykker og chili og lynsteg ved moderat varme i 5 minutter.
Rør fiskesauce, brun farin, vand og mynteblade i og steg i yderligere 1
minut, til auberginerne begynder at blive bløde.
Bliver saucen for tyk, tilsættes mere vand.
Server retten med dampkogte, langkornede ris.