2 kg lammekølle
2-3 fed hvidløg
2-3 kviste rosmarin
50 g blødt smør
salt og peber
Sauce:
3 dl lammebouillon
2 dl rødvin
1 kvist rosmarin
Smørbolle:
2 spsk hvedemel
2 spsk blødt smør
1 spsk ribsgele
Bønner:
1 hakket rødløg
300 g store, tørrede hvide bønner
1 bdt bredbladet persille
Marinade:
¾ dl olivenolie
2 spsk vineddike
1 spsk dijonsennep
hvid peber
Små sorte oliven
Skær nøglebenet fra lammekøllen- så er den nemmere at skære senere- og spæk den med hvidløgstykker og rosmarinkviste.
Gnid kødet med smør, drys det med salt og peber, læg det i bradepanden og sæt det i ovnen ved 200ºC.
Steg kødet 20 minutter, dæmp ovnvarmen til 175ºC og steg yderligere ca. 1 time.
Tag kødet ud, pak det i folie og lad det trække til serveringen.
Kog bradepanden af med bouillon, si og skum skyen, kog den igennem med vin og rosmarin, jævn den med smørbollen og smag til.
Kog de iblødlagte bønner møre, afdryp, afkøl og bland dem med løg samt persilleblade og den sammenpiskede marinade og små, sorte oliven.