Kogetid i trykkoger: 20 min.
# Ingredienser
1 lammebov eller kølle på godt 1 kg eller 1½ kg lammebryst
2 spsk hvedemel
salt, peber
3-4 flåede tomater
2 knuste hvidløgsfed
2 dl bouillon eller suppe
500 g små, nye kartofler
6-7 små, nye gulerødder
3-4 majroer (del dem i kvarte, hvis de er mere end 7 cm i diam.)
250 g grønne bønner
1 lille blomkålshoved delt i buketter
250 g bælgede ærter
1 bdt hakket persille
* Tilberedning
Skær kødet i portionsstykker og vend det i salt- og peberblandet hvedemel.
Brun kødet i fedtstoffet i trykgryden.
Tilsæt tomater, hvidløg og bouillon eller suppe.
Luk gryden og bring den på tryk.
Kog i 10 min.
Tag hurtigt trykket af gryden.
Kom grønsagerne i, luk gryden og bring den på tryk igen.
Lad det koge 10 min.
Tag hurtigt trykket af gryden.
Smag retten til og hæld den i et halvdybt fad.
Drys rigeligt hakket persille over ved serveringen.