Logo

Laks med sauce grelette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg filet af laks

Kogelage:
Hoved og skrog fra fisken
1 ½ l. vand
4 spsk hvidvinseddike
salt
peber
2 laurbærblade
3 persillekviste

Sauce:
½ kg modne tomater
2 spsk vindruekerneolie
3 tsk vineddike
1 spsk hakket estragon
½ spsk hakket kørvel
2 dl cremefraiche 38%
salt
peber

Kog alle ingredienserne til lagen i ½ time. Si den og lad fiskelagen svale. Kom fileterne i en gryde og hæld så meget fiskelage på, at de lige netop er dækkede. Pocher i 5 minutter. Tag forsigtigt fileterne op og hold dem lune. Giv tomaterne til saucen et kort opkog i kogehedt vand. Kom dem straks i koldt vand og flå derefter skindet af dem. Skær tomaterne i halve og fjern kernerne. Hak tomatkødet fint. Hæld pureen i en sigte og lad den dryppe godt af.

Bland pureen med olie og vineddike og rør den hakkede estragon og kørvel i. Rør cremefraiche i og smag saucen til med salt og peber. Del fileterne i portionsstykker og læg dem på en tallerken. Hæld lidt sauce grelete på hver portion og pynt med en dusk estragon.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her