800 g laks
1 spsk (extra jomfru oliven)olie
Tilbehør:
40 g smør
2 skalotteløg
1 stk savoykål
1 fed hvidløg
1 spsk rhinskvin
3 spsk eddike
1 stk laurbærblad
3 kviste frisk timian
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 dl piskefløde 38%
1 kvist frisk estragon
Pynt: 1 spsk frisk kørvel
Tilbehør: Smelt smør ved medium varme i en stor pande og steg skalotteløg og savoykål til det begynder at blive blødt, ca. 4 min.
Tilsæt hvidløg, hvidvin, eddike, laurbærblade og timian samt salt og peber.
Lad det simre endnu 3 min. og tilsæt så fløden.
Kog det endnu 2 min. og tilsæt til sidst estragon.
I mellemtiden varmes olien op ved høj varme og laksefileterne steges 2 min. på den første side og 1 min. på den anden side.
Sluk for varmen og lad dem ligge i panden, mens du anretter kålen på tallerkener og til sidst lægger laksen ovenpå.
Pyntes med friskhakket kørvel og serveres straks med løse ris eller pasta. Eller hvad med sprødristede kartoffeltern.
--