1 kg udskåret laks
300 g mayonnaise
3-4 skiverferskrøget laks
3-4 trøfler
Gelé:
3 dl fiskesuppe
5 bladehusblas
3 tomater
200 g frosne ærter
6 farserede æg
Den rengjorte laks dampes mør i et smurt fad eller folie i ovnen ved 160 gr. i ca. 1 time eller koges i fiskelage. Fisken løsnes, mens den endnu er varm fra skind og ben. Fileterne afkøles og lægges derefter på et tyndt lag mayonnaise og dækkes med resten af mayonnaisen, der pyntes med ferskrøget laks i strimler og udskårne trøfler. BR>
Fiskesuppen sies og stivnes til gelé. Den hakkes og lægges rundt om fisken. På gelèen arrangeres skiftevis halve, udhulede tomater fyldt med grønærter og farserede æg.
Farserede æg:
Hårdkogte, pillede æg deles på tværs, hvorefter man skærer en snitflade af hver æggehvide, så den kan stå. Blommerne tages ud og røres med mayonnaise eller rå æggeblomme, salt, paprika og finthakket persille til en blød masse, der fyldes i sprøjtepose og sprøjtes i æggehviderne igen.