4 kyllingefiléter uden skind
1 tsk olivenolie
4 forårsløg eller 1 porre
1 dl hakket persille
¾ dl vand
2 spsk kyllingefond
1 spsk cognac eller æblejuice
1 ¾ tsk kartoffelmel
1 tsk dijonsennep
¾ tsk salt
1 spsk friskpresset citronsaft
Opvarm olien på en teflonpande og steg kyllingefiléterne gyldne på begge sider.
Dæk til og steg ved svag varme til kødsaften er klar, 10-12 rnin.
Hak forårsløgene eller porren groft og kør dem sammen med persille,
vand, kyllingefond, cognac eller æblejuice, kartoffelmel, sennep og
salt i foodprocessoren til en fin puré.
Hæld puréen i en gryde og kog den under omrøring, til den er jævn.
Tag gryden fra varmen og tilsæt citronsaften.
Anret kyllingefiléterne på et serveringsfad, hæld saucen over og
servér straks.
Tips: Til en variant med indisk præg kan du erstatte cognacen med æblejuice og citronen med lime. Tilsæt 1 tsk karry under trin 2.
Gå i øvrigt frem som beskrevet. Servér med ris.