Disse portionstærter
smager dejligt både varme og afkølede, så de er oplagt som ekstralækker
"ta' med mad". Vi har brugt en blanding af markchampignon og
bøgehatte til fyldet.
Arbejdstid: 50 min. Stege/bagetid:
45 min. Fryseegnede. 6-8 portionstærter
#
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g durummel
½ tsk groft salt
125 g koldt smør
1 æg
2 spsk iskoldt vand
Fyld:
1 bundt forårsløg
250 g svampe
15 g smør
1 fed hvidløg
1-2 spsk friske
timianblade
evt. 50 g
parmesanost
Creme:
2 æg
2 dl fløde
3 spsk bredbladet
persille
1 knsp paprika
salt og peber
*
BLAND de to slags
mel med salt, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.
Tilsæt ægget, og
saml hurtigt dejen med iskoldt vand.
RUL dejen ud på et
meldrysset bord, og udstik den, så den passer til dine forme (10-12 cm i
diameter).
Læg dejen i formene,
og tryk den godt ind i kanterne.
Skær overskydende
dej fra, og prik bundene med en gaffel.
Sæt dem i køleskabet
1 times tid eller i fryseren 20 min.
RENS forårsløgene,
og snit dem fint.
Rens svampene, og
skær dem i mindre stykker.
BRUN svampene på en
pande med smør, og krydr med knust hvidløg, frisk timian, salt og peber. Tag
panden af varmen.
BLEND æggene sammen
med fløde og persilleblade, og smag til med paprika, salt og peber.
BAG tærterne blindt
(se tips) ved 180 °C i 10 min.
Fjern papir og
bønner, og bag yderligere 5 min.
VEND forårsløgene
sammen med svampene, og fordel blandingen i tærtebundene.
Hæld cremen ved,
drys evt. med friskrevet parmesanost, og bag tærterne i ca. 25 min.
TIPS: At bage blindt
betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el. lign. som vægt
på dejen, for at undgå at den skrider under bagningen. Hvis du tit bager
tærter, kan du evt. investere i nogle keramiske bagekugler, som kan bruges igen
og igen.