Østershatte smager allerbedst når de kommer direkte fra
stegepanden og serveres sammen med mild salat.
• Svampe indeholder kalium, selen og mange sporstoffer • Olie og svampe er en sund kombination.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Salat med østershatte:
1 bundt rucola salat
100 g feldsalat
5 forårsløg
750 g østershatte
2 spsk smør
3 fed hvidløg
2 spsk sherryvineddike
salt og peber
4 spsk valnøddeolie
2 spsk solsikkekerner
* Fremgangsmåde:
1 Skyl og tør salaten. Riv større blade i passende store
bidder.
Gør forårsløgene i stand og skær både den hvide og grønne
del i tynde ringe.
2 Spul østershattene hastigt, men kun hvis de er meget sandede.
Fjern den nederste del af foden. Del større svampe i to
dele.
3 Opvarm smørret på en stor pande.
Brun svampene i 8 min. og vend dem nu og da.
Tryk svampene til så de bliver flade.
Pil hvidløget. Drys svampene med salt og peber og pres
hvidløget i.
4 Bland sherryvineddike og salt og peber i en skål.
Rør olien i lidt ad gangen, så dressingen bliver cremet.
Læg salaten og den hvide del af løgene i skålen og bland
godt.
Læg den marinerede salat på tallerkener og læg østershattene
ovenpå.
5 Svits solsikkekerner og den grønne del af løgene hurtigt
på panden i det fedtstof der ligger tilbage.
Læg blandingen ovenpå svampene.
Man kan også drysse parmesan over.
Server med baguette.
Tips & råd
Østershatten stammer oprindeligt fra Asien og vokser i
skovbryn eller lysninger. I Holland og Frankrig og også her i landet dyrkes de
på halmballer. Svampene egner sig bedst til stegning eller fritering og kræver
kun ganske lidt fedt til stegning. Svampene er også meget gode at grille.
PR. PORTION: Energi: Kcal 278 = kJ 1167
Kulhydrat 14 g Protein 6 g Fedt 22 g (71 %) Fibre 6 g