10 tørrede, kinesiske svampe
750 g hakket kyllingekød
2 tsk fintrevet ingefær
2 spsk olie
2 store løg, i 8 både
1 ds kokosmælk
1,25 dl vand
1 spsk fishsauce
0,75 dl frisk basilikum, hakket.
Currypasta:
2 friske korianderstilke med rødder og blade
1 stilk frisk citrongræs, finthakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 tsk revet citronskal
2 grønne chilier, hakkede
2 tsk stødt gurkemeje
0,75 dl vand, ekstra
Svampe lægges i en skål og dækkes med kogende vand. Trækker 20 min, eller til de er bløde. Afdryppes. Stokkene kasseres, hoveder hakkes fint.
Svampe, kyllingekød og ingefær røres sammen i en skål.
Spiskefulde af farsen rulles til boller.
Olie varmes i en tykbundet gryde; bollerne brunes for kraftig varme i 4 min, vendes ofte under stegningen.
Tages op og afdryppes på køkkenrulle.
Kom løg i gryden; svitses for jævn varme i 2 min, eller til de er let brunede
Currypasta:
Blend koriander, citrongræs, hvidløg, citronskal, chilier, gurkemeje og ekstra vand i food processor, til der ikke er klumper.
Hæld currypasta i gryden til løgene. Svitses under omrøring i 2 min. Tilsæt kokosmælk, vand og fiskesauce. Bringes i kog under omrøring. Varmes dæmpes, tilsæt kødboller og kog retten i 20 min under låg, eller til saucen er jævnet. Rør basilikum i.