2 gulerødder (200 g)
1-2 pastinakker (200 g)
2 rødbeder (150 g)
200 g rosenkål
1 lille porre (100 g)
1-2 spsk olivenolie
¾ tsk salt friskkværnet peber
4 spsk hakket persille
evt. ¾ dl vand
ca. 400 g kyllingebrystfileter
10 g smør til stegning
Tilbehør: Brød eller kogte kartofler.
Skræl og skyl gulerødder, pastinakker og rødbeder, og skær dem i ensartede og ikke for store stykker.
Skær rodskiven af rosenkålene, og fjern evt. de yderste blade.
Skær rosenkålene i kvarte.
Skær rodenden af porren, træk det yderste blad af, og skær noget af den grønne top af.
Skyl porren grundigt, og skær den i skrå skiver på ca. 1 cm.
Opvarm olien i en stor pande eller sautérpande, og tilsæt alle grønsagerne på én gang. Svits 3-4 minutter. Vend ofte i grønsagerne.
Tilsæt salt, peber, persille og evt. vand.
Svits videre 2-3 min. eller længere, hvis grønsagerne ønskes mere møre.
Brun og steg kyllingebrystfileterne på en pande ca. 7 minutter på hver side, til kødsaften er klar, og kødet ikke længere er lyserødt indeni. Krydr med salt og peber. Lad kødet hvile lidt på panden.
Tips: Er der skind på kyllingebrystfileterne, steges de på en tør pande med skindsiden nedad først, så noget af fedtet smelter af.