Stegt kyllingebryst til rødbedebruchetta: Bruchetta er dejligt, rødbede bruchetta er sjovt, smart og skønt. I tilblivelsen af denne ret er der blevet leget med ingredienser og tema indtil retten var mættende og fuld af smag. Kyllingekødet er neutralt stegt, men sammen med bruchettaerne med hvidløgsost og rødbede er retten rigtig lækker og en fræk sammensætning.
2 kyllingefileter
1 spsk olie
salt og peber
Rødbedebruchetta:
300 g rødbede
1,5 dl stærk hønsebouillon
2 rustikke ciabattabrød
60 g hvidløgsost
½ rødløg
salt og peber
½ salathoved
1. Brun kyllingefileterne af på begge sider over høj varme i olie på panden.
Skru ned til middelvarme og steg dem ca. 6 minutter på hver side eller til kødet er helt gennemstegt. Krydr med salt og peber.
2. Sæt 1,5 dl vand over og tilsæt bouillonterningen.
Skræl imens rødbeden og skær den i ca. 3 mm tynde skiver og kog dem i bouillon under låg i ca. 10 minutter.
3. Flæk brødene, rist dem på brødristeren og fordel osten på skærefladen.
Kom rødbede på.
Skær løget i supertynde både, kom lidt på hvert brød og krydr evt. med lidt salt og peber.
4. Server kyllingefileterne på friske salatblade og spis brød til.