1 portion Fars af flæskekød
- 500 g flæskekød, hakket
- 1 løg
- 80 g hvedemel eller rasp
- 2-3 dl mineralvand
- 2 æg
- 1 knust bouillonterning
- salt og peber
--
1 suppevisk
1 løg
1 kvist frisk eller tørret timian
2 spsk smør eller margarine
3 spsk hvedemel
1-2 spsk kapers
1 knsp sukker
hvid peber
1 æggeblomme
Tilbehør: kogte kartofler, salat
*
*
Rør flæskekødsfarsen og lad den hvile.
Kog 1½ liter vand 10 minutter med suppevisk, ituskåret løg og timian og kog derpå kødbollerne møre heri.
Brug en dessertske til at stikke bollerne af med.
Tag gryden af varmen og hold bollerne varme i suppen.
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd med så meget af suppen, at der dannes en ikke for tyk sauce.
Tilsæt kapers, sukker og peber og legér saucen med æggeblommen.
Lad den herefter ikke koge.
Læg bollerne i saucen og server kogte kartofler og salat til retten.