1 kylling på ca. 1000 gram
3 løg
3 fed hvidløg
2 ½ dl mad olie
5 citronblade (kan undlades) eller erstattes af citronsaft
saften af 1 citron
1 spsk sambal olek
4 spsk sojasauce
1 tsk sukker
salt og peber
Del kyllingen i 8 stykker og gnid stykkerne godt med salt og peber.
Løgene pilles og skæres i tynde strimler.
Hvidløgsfeddene pilles og hakkes fint.
Varm olien i en frituregryde.
Brun kyllingestykkerne heri, til de bliver gyldne – tag dem herefter op og læg dem til afdrypning.
Varm 1 spsk olie i en anden gryde og steg løg og hvidløg klare. rør de
skyllede citronblade, citronsaften, sambal olek samt soja i og smag til med sukker, salt og peber.
Til sidst kommes de afdryppede kyllingestykker i saucen, og alt snurrer for svag varme i ca. 15 minutter – eller til kyllingestykkerne er gennemstegt.
Citronbladene fjernes inden servering.
Server fx med ris og en grøn salat