400 g hakket svinekød 10-12%
1 lille revet løg
1 ½ tsk salt
1 dl hvedemel
2 dl skummetmælk
1 æg
Peber
20 g smør eller olie til stegning
Sauce:
1 lille løg
1 tsk olie
2 tsk mild karry
4 dl hønsebouillon
Evt. 1 spsk friskrevet eller finthakket syltet ingefær
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
1 spsk majsstivelse
½ dl fløde 13%
Tilbehør:
40 g parboiled løse ris til hver.
Dampede broccolibuketter.
Bring 1 l vand i kog i en gryde. Tilsæt 2 tsk salt.
Med en stor teske formes kødboller som koges i vandet, ca. 8 min. i alt. Tag bollerne op med en hulske og afdryp dem i en sigte.
Hak løget og svits det i olien sammen med karry.
Tilsæt bouillon, ingefær, citronsaft og sukker.
Kog det sammen ca. 5 min.
Rør majstivelsen ud i fløden og rør det i.
Smag til med salt og peber.
Kom kødbollerne i, varm igennem og server med ris og grønsager.