Nudler, som for kineserne er et symbol for langt liv, er et
must i denne enkle, men meget velsmagende wokkede kyllinge- og grønsagsret. Familiemiddag.
• 125 g kyllingebryst svarer til 50% af dagsbehovet for
protein, for en voksen person.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kyllinge- og nudelpande:
500 g kyllingebryst, 1 cm strimler
2 tsk jordnøddeolie
1 løg i tynde skiver
2 gulerødder, strimlede
1 fed hvidløg, presset
1 tsk fint hakket frisk ingefær
2½ dl hønsebouillon
500 g Hokkien nudler
1 tsk tørrede chiliflager
2½ dl bok choy eller julesalat
1 dl friske korianderblade
1 limefrugt saften af
* Fremgangsmåde:
1 Opvarm olien ved god varme i en wok.
Tilsæt løgene og steg under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt kødet og steg det ca. 3 min.
2 Tilsæt gulerødder, hvidløg og ingefær og steg det hele yderligere
2 min. under omrøring.
3 Tilsæt bouillon og nudler og bring i kog under stadig
omrøring.
Sænk varmen til middel varme.
Dæk til og lad det simre til alt er gennemvarmt, ca. 5 min.
Tilsæt chili og bok choy og lad det simre under omrøring ca.
1 min.
4 Drys med koriander og dryp med limesaft.
Server straks.
Tips & råd
Friske Hokkien nudler holder sig i køleskabet op til 1 uge.
Frys dem ned i en frysepose hvis de skal opbevares i længere
tid.
For at få den maximale mængde limesaft, kan du lægge frugten
i mikroovnen og opvarme den i 30 sek på middel effekt. Pres så saften ud.
VARIATION
Erstat kyllingen med tyndt strimlet tofu, som marineres i 2
spsk soya i 10 min.
Fortsæt efter opskriften.
PR. PORTION: Energi: Kcal 461 = kJ 1936
Kulhydrat 68 g Protein 36 g Fedt 5 g (10%) Fibre 6 g