Kylling i en cremet fløde- og sennepssauce på et leje af
pasta; meget lækkert og meget enkelt.
• Karse er en C-vitaminbombe. Tilsæt karsen lige inden serveringen,
så den bevarer alle næringsstoffer.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kyllinge- og sennepspasta
600 g (4-5) kyllingebryster
250 g pasta
2 spsk smør
1 spsk olie
salt og peber
1 løg
1 fed hvidløg
3 spsk grovkornet sennep
2½ dl tør hvidvin
2 dl fløde 13%
friskpresset citronsaft
1 bakke karse
* Fremgangsmåde:
1 Skyl kyllingebrysterne og skær dem i tern, ca. 2x2 cm.
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.
2 Opvarm 1 spsk smør og olien på en pande og tilsæt
kyllingen.
Drys med salt og peber og brun til kyllingestykkerne ikke
længere er rosa.
Tag kødet af panden.
3 Pil og hak løg og hvidløg fint.
Opvarm resten af smørret på panden og læg løg og hvidløg i.
Steg til løgene er bløde.
4 Kom senneppen ned til løgene og rør rundt. Tilsæt vin.
Bring det i kog og lad det koge ind, til der er ca ⅓ tilbage. Hæld fløden på.
Bring i kog og lad det simre i 5 min.
5 Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.
Læg kyllingen i og lad det koge yderligere 5 min.
6 Klip karsen af.
Lad pastaen dryppe af og fordel den på tallerkenerne.
Læg kyllingen ovenpå og drys med karse. Server straks.
Tips & råd
Pasta findes i flere farver, at købe eller at lave selv.
Grøn pasta er som oftest smagt til med spinat, gul pasta med safran. Rød pasta
får sin fine farve af gulerods-, tomat eller rødbedesaft. Blækket fra
blæksprutter farver pastaen sort. Hvis du laver pastaen selv, kan du prøve at
krydre den med fx hvidløg, chilifrugt, svampe, krabber eller krydderurter.
PR. PORTION: Energi: Kcal 507 = kJ 2129
Kulhydrat 41 g Protein 43 g Fedt 19 g (34%) Fibre 1 g