Prøv at variere en gammel klassiker med nye krydderier og
friskt tilbehør.
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 15 min. 4 personer.
#
Krydret hakkebøf:
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
2 tsk groft salt
1 tsk paprika
1 tsk cayennepeber
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk rødvinseddike
2 spsk hakket frisk koriander
½ spsk olie til panden
Bønnesalat:
250 g grønne bønner
1 dåse kogte brune bønner
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk olie
½ citron
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: 1 citron
frisk koriander
evt. brød eller kartofler
*
Knus de pillede hvidløgsfed til pure i en morter sammen med
lidt salt.
Rør pureen sammen med paprika, cayennepeber, spidskommen og
vineddike.
Ælt oksekødet med kryddermarinaden, tilsæt hakket koriander
og form kødet til 8 hakkebøffer.
Bønnesalat: Nip de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand
i 4-5 min.
Tilsæt de afdryppede, brune bønner de sidste par min. af
kogetiden.
Lad bønnerne dryppe af i en sigte.
Skyl og hak persillen groft.
Bland med olie og lidt citronsaft og smag til med salt og
peber.
Vend de to slags bønner i dressingen.
Steg hakkebøfferne på en varm pande med olie i 5-6 min. på
hver side.
Server bøfferne med citron både og bønnesalat og pynt med
frisk koriander.
Giv evt. brød eller kartofler til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin