Makaroni, grønsager og hakket kød, gratineret i ovnen,
bliver til et perfekt måltid, garanteret populært hos børnene! Favoritret.
• Server en blandet salat til, eller en frugtsalat som
dessert, så har du et komplet måltid.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pastagratin med oksekød:
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk salt pr. liter kogevand
500 g hakket oksekød
250 g makaroni
4 forårsløg
1 rød peberfrugt
2 bøftomater
2 spsk olie
3-4 fed hvidløg
¼ tsk stærk paprika
100 g lagret mager ost
DESUDEN:
1 tsk olie til portionsformene
* Fremgangsmåde:
1 Kog makaronien knapt mør efter pakkens anvisninger i
letsaltet vand.
Spul den i koldt vand og lad den dryppe af i en si.
2 Gør løgene i stand og skær dem i tynde ringe.
Udkern peberfrugten og skær frugtkødet i fine tern.
Skold, flå og udkern tomaterne. Hak tomatkødet groft.
3 Opvarm olien på en pande og steg kødet grynet.
Pil hvidløgene og pres dem i.
Krydr med salt, peber og paprika.
Bland løg, hakket tomat og peberfrugt i tern med kødet.
Lad det hele stege i yderligere 5 min.
4 Varm ovnen til 200 °C.
Smør 4 portionsforme let med olie.
Rør de afdryppede makaroni i kødblandingen og fyld formene
med blandingen.
5 Læg et par skiver ost over og gratiner i ovnen ca. 20 min,
til osten er smeltet.
Tips & råd
Anvender du et stort fad, så forlæng gratineringstiden med
ca. 10 min.
Anret gratinen portionsvis ved serveringen.
I stedet for hakket kød kan du anvende pølse-, skinke eller
grønsagsrester under makaronilaget. Makaronierne kan også erstattes med ris.
PR. PORTION: Energi: Kcal 557 = kJ 2339
Kulhydrat 51 g Protein 32 g Fedt 25 g (40%) Fibre 4 g