Vælg de bedste gratinerede hakkebøf opskrifter på madABC.dk –
vi elsker at lave mad og nyde det!
# Ingredienser
750 g hakket oksekød
1 stort løg
1 ds hakkede tomater
4 tykke skiver mild ost, fx fed Havarti
smør
timian
salt og peber
* Tilberedning
Del oksekødet og form på traditionel vis 6 pæne
hakkebøffer.
Snit rigeligt med løg groft og steg dem gyldne og
bløde i noget af smørret.
Drys bøfferne med salt og peber og brun dem (de
må ikke gennemsteges) i resten af smørret på den godt varme pande.
Anbring dem i et ildfast fad og fordel de bløde
løg på dem og hæld dåsetomaterne og saften ud mellem dem.
Drys tomaterne med timian og anbring en skive ost
oven på hver bøf.
Sæt derefter fadet ind i ovnen fx ved 200 °C og
lad retten simre færdig, mens osten smelter.
Servér bøfferne med
råstegte kartofler (jeg kunne ikke drømme om at servere noget så kedeligt som
kogte kartofler på denne årstid).
Skræl kartoflerne, skær
dem i ikke for tynde skiver (kassér de runde endeskiver), skyl dem grundigt og
tør dem af i et viskestykke.
Steg dem gyldne i lidt
smør på panden og læg mærke til, at de ikke klæber fast til hinanden, når de
først er skyllet og tørret af.
Færdiggørelsen i ovnen
medfører, at der ikke bagefter er nogle, som ikke er blevet ordentligt
gennemstegt.