Kød og grønsager kombineres her med en krydret sauce. Atter
en god opskrift fra det caribiske køkken. Fuld af smag
• Maden fordøjes lettere, hvis man serverer frisk eksotisk
frugt til.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Oksegryde fra Cuba:
500 g hakket oksekød
3 dl langkornede ris
1½ tsk spidskommen
¼ tsk cayennepeber
1 løg
3 fed hvidløg
2 grønne peberfrugter
1 dåse hele tomater, 400 g
6 grønne oliven med peberfrugt
2 spsk olie
1 spsk tomatpuré
2 dl hønsebouillon
* Fremgangsmåde:
1 Kog risene, følg instruktionerne på pakningen.
Bland kødet med spidskommen og cayennepeber.
Dæk med plastfolie og stil koldt i 10 min.
2 Pil og hak løg og hvidløg fint.
Rens peberfrugterne og hak dem.
Lad tomaterne dryppe af, men gem væden.
Hak tomaterne fint. Skær olivenerne i skiver.
3 Opvarm 1 spsk af olien på en pande og steg kødet, til det
smuldrer.
Læg det brunede kød til side i en skål.
Opvarm resten af olien og svits løg, hvidløg og peberfrugt
ved svag varme i 3 min.
Tilsæt tomatpuré og derefter bouillon.
Tilsæt væden fra tomaterne og bring det i kog.
4 Tilsæt kødet og lad det koge ved jævn varme under
omrøring, ca. 5 min.
Tilsæt oliven.
5 Anret risene i to toppe på et opvarmet fad og læg
oksegryden i midten.
Server straks.
Tips & råd
Lov små risboller af risene og læg dem i yderkanten af et
større fad.
Drys lidt koriander over og server syltede agurker som
tilbehør.
Eksotisk frisk frugt fx ananas og papaya indeholder enzymer,
som hjælper kroppen med at nedbryde æggehvidestoffer. Varme ødelægger
enzymerne.
PR. PORTION: Energi: Kcal 571 = kJ 2398
Kulhydrat 53 g Protein 29 g Fedt 27 g (43%) Fibre 5 g