1 kg. oksebryst eller bov
4 store løg
4-5 fed hvidløg
5 pæne gulerødder
2 store porrer
8 store spisekartofler
1 bouquet garni (lille buket af 1 laurbærblad, et par timian- og persillekviste)
2 små dåser tomatkoncentrat
1 spsk. mild paprika
2 tskf. usødet kakaopulver (valgfrit)
Lidt olie eller svinefedt til stegning
Pil løgene og skær dem midt over på langs og snit dem i tynde skiver på den lange led (rod-top)
Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern.
Skær det hvide af 2 porrer i skiver på ca. 5 mm.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
Læg dem i vand indtil de skal bruges.
Sæt en gryde på komfuret - gerne en smedejernsgryde og tilsæt fedtstoffet.
Løgene sauteres grundigt uden at svitse.
Tilsæt gulerødderne, ca. 1 spsk. mild paprika og 2 fed knust hvidløg.
Tilsæt kødet og brun det godt igennem.
Tilsæt tomatkoncentrat og kakaopulver og rør retten godt igennem.
Tilsæt vand så det godt og vel dækker sammen med en bouquet garni.
Lad retten simre i ca. 1 ½ time hvorefter kartoflerne tilsættes - tilsæt evt. lidt mere vand om nødvendigt.
Efter ca. 15 minutter tilsættes porreskiverne og retten koger yderligere ca. 10 minutter.
Smag retten til med salt, peber og 2 fed knust hvidløg.
Fisk den lille bouquet garni op og retten er klar til servering - fx. med lækkert hjemmebagt brød til.
OBS! Denne ret skal ikke jævnes men serveres som den er.