Logo

Kroens Kalvefrikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kroens Kalvefrikassé

1 kg kalvebov eller bryst
4 store gulerødder
1 lille knoldselleri – gerne med top
1 lille porre
200 g frosne ærter
1 bundt friske grønne asparges
1 bundt persille
1 pose kartofler – gerne af sorten DITTA (Danmarks bedste kartoffel)
Lidt mel til jævning
Salt og peber

Skræl gulerødder og selleri og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.

Skær den grønne top af porren og skyl den grundigt.

Skyl persillen grundigt og hak den.

Skyl et par grene af selleritoppen og lav en suppevisk med porregrønt, persillestilke og selleritoppen.

Suppevisken ombindes med et stykke bomuldssnor.

På et rent skærebræt skæres kødet i kvadrater på ca. 2 x 2 cm.

Kom kødet i en gryde og hæld vand på så det godt og vel dækker.

Kog kødet op til det skummer kraftigt.

Hæld kødet i et dørslag og skyl det grundigt under den kolde hane.

Skyl gryden ren og kom kødet op i gryden igen.

Med dette lille trick slipper du for at skulle skumme retten jævnligt den næste times tid.

Hæld nu dobbelt så meget vand på som kødet fylder og sæt det over at koge en times tid med suppevisken på.

Tilsæt ikke salt på nuværende tidspunkt!

Når kødet så småt begynder at mørne tilsættes tern af gulerødder og selleri som koges med de næste ca. 20 – 30 minutter.

Tag kød og urter op af gryden og jævn saucen med meljævning bestående af 2 spsk. hvedemel og koldt vand.

Retten kan også jævnes med Maizena rørt op med koldt vand.

Dette giver en glas-agtig sauce a la kinesisk mad.

Saucen skal have en vis konsistens da den skal kunne ”binde” kød og grønsager.

Kog den godt igennem i ca. 5 minutter.

Tilsæt grønne ærter og asparges og kog det igennem et minut eller to.

Smag saucen til med salt og peber.

Hæld saucen over kød og grønsager (Husk at fjerne suppevisken!)

Kalvefrikasséen serveres med kogte kartofler og pyntes med friskhakket persille.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her