Logo

Klipfisk med Aïoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 fed hvidløg
1 æggeblomme
4 dl olivenolie
saften af ½ citron
salt
peber

Tilbehør:
1.2 kg klipfisk
1 kg kartofler
6 æg
6 små artiskokker
600 g grønne bønner
700 g gulerødder
1 blomkålshoved
1 citron

Kogelage:
1 ½ l. vand
1 porre
1 gulerod
1 løg
4 fed hvidløg
1 krydderbuket
2 kryddernelliker

Aftenen i forvejen:
Klipfisken udvandes til næste dag.
Kom alle ingredienserne til kogelagen i en gryde og hæld vandet ved.
Bringes langsomt i kog. Fjern skum og lade den koge i ca. 30 min. Køles herefter af.
Kog æggene - hårdkogte. Pil dem.
Artiskokker gøres i stand. Koges i vand tilsat citron og salt.
Øvrige grønsager koges, så de netop er sprøde.
Skyl klipfisken.
Kog den i kogelagen ca. 8 min.
Ønsker man også snegle til retten koges de i ca. 30 min. i kogelagen.

Aïoli:
Hvidløgsfed skrælles og knuses.
Tilsæt æggeblomme og salt. Olien tilsættes lidt efter lidt.
Der røres hele tiden. Tilsæt saften af ½ citron.

Servering:
Kold klipfisk og varme grønsager samt æg anrettes og Aïolien serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.479 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her