Majssalat
100 g Apetina i tern naturel - afdryppede
500 g optøede frosne majskerner
50 g hakket rødløg
1 dl hakket frisk persille
1,5 tsk olie, fx fra soltørrede tomater i olie
0,5 tsk groft salt
500 g middagskoteletter - 2 cm tykke
100 g Apetina i tern naturel - afdryppede
50 g afdryppede hakkede soltørrede tomater i olie
1 tsk tørret oregano
små træpinde
2 tsk vindruekerneolie
0,25 tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
240 g groft brød
Majssalat: Del osteternene i halve.
Vend ost, majskerner, løg, persille, olie og salt sammen i en skål.
Stil majssalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Skær en dyb lomme i hver kotelet - modsat fedtkanten.
Mos osteternene med en gaffel. Bland ost, tomater og oregano.
Fordel osteblandingen i lommerne på koteletterne.
Luk hver kotelet med en lille træpind.
Lad olien blive varm i en pande.
Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side.
Drys med salt og peber og steg derefter koteletterne 3-4 min. på hver side.
Ved serveringen: Fjern træpindene fra koteletterne. Anret de fyldte koteletter på et fad sammen med majssalaten. Server brød til.
Tips: I stedet for koteletter kan man fylde skinkeschnitzler. De skal stege ca. 1 min. på hver side efter bruning.
4 personer - Energiindhold for 1 portion: 3300 kJ.
Energifordeling: Protein: 22%, Kulhydrat: 37%, Fedt: 41%
Fryseegnet: Nej. Tilberedningstid: 45 min
Koldskål med kanelcroutoner
4 skiver daggammelt italiensk brød (ca. 200 g)
0,5 tsk stødt kanel
1 tsk brun farin
1 nip fint salt
10 g smør
1 liter økologisk koldskål
Skær brødet i terninger fjern evt. skorpen først.
Rist terningerne gyldne på en varm, tør pande under omrøring.
Bland kanel, farin og salt og drys det over brødet.
Tilsæt smør og vend det hele sammen nogle minutter, til croutonerne har opsuget smagsstofferne.
Serveres sammen med koldskålen.
4 personer - Energiindhold for 1 portion: 1445 kJ.
Energifordeling: Protein: 15%, Kulhydrat: 60%, Fedt: 25%
Fryseegnet: Nej. Tilberedningstid: 15 min