500 g medisterpølse
20 g smør eller margarine
1 tsk koncentreret bouillon, fx svinebouillon
saucejævner eller meljævning
salt og peber
evt. kulør
Tilbehør:
1 kg kartofler
600 g kogt rødkål
Kog kartoflerne.
Prik pølsen med en kødnål eller gaffel og kom den i en gryde eller læg den på en stegepande.
Hæld 2 dl vand ved, så pølsen er godt og vel halvt dækket.
Kog pølsen 10 minutter ved svag varme under låg.
Tag pølsen af panden og tør den med køkkenrulle.
Hæld 2 dl af kogevandet i en lille gryde til sauce, kasser resten.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun pølsen 2-3 minutter på hver side.
Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner.
Smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør.
Varm rødkålen.
Tips: Undlad evt. at koge medisterpølsen. Steg den på panden. Efter bruning ved god varme skrues ned til svag varme i 8-10 minutter til medisterpølsen er gennemstegt.
Medisterpølsen kan også serveres med kogte eller stuvede grønsager, rødkålssalat, rødbeder eller asier.