Logo

Stegt julemedisterpølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt julemedisterpølse

500 g medisterpølse
20 g smør eller margarine
1 tsk koncentreret bouillon, fx svinebouillon
saucejævner eller meljævning
salt og peber
evt. kulør

Tilbehør:
1 kg kartofler
600 g kogt rødkål

 

Kog kartoflerne.

Prik pølsen med en kødnål eller gaffel og kom den i en gryde eller læg den på en stegepande.

Hæld 2 dl vand ved, så pølsen er godt og vel halvt dækket.

Kog pølsen 10 minutter ved svag varme under låg.

Tag pølsen af panden og tør den med køkkenrulle.

Hæld 2 dl af kogevandet i en lille gryde til sauce, kasser resten.

Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun pølsen 2-3 minutter på hver side.

Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner.

Smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør.

Varm rødkålen.

 

Tips: Undlad evt. at koge medisterpølsen. Steg den på panden. Efter bruning ved god varme skrues ned til svag varme i 8-10 minutter til medisterpølsen er gennemstegt.

Medisterpølsen kan også serveres med kogte eller stuvede grønsager, rødkålssalat, rødbeder eller asier. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.520 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her