2 stort løg (ca. 100 g)
2 små fed hvidløg
2 friske, milde røde chilipebere
1 spsk olie
2 spsk fintrevet frisk ingefær
1 tsk stødt gurkemeje
1 ½ tsk stødt spidskommen
1 tsk garam masala
300 g blomkål i små buketter
2 tomater i både - uden kerner (ca. 150 g)
1 ½ dl kokosmælk
1 ½ dl yoghurt naturel
400 g kogte kikærter fra dåse
75 g lyse rosiner (ca. 11/4 dl)
1 ¼ tsk groft salt
Tilbehør: 320 g løse ris, fx basmatiris
Pynt: friske korianderblade eller persille
Hak løg, hvidløg og chili fint.
Varm olien i en sauterpande og svits løg, hvidløg, chili og ingefær i ca. 2 min. Tilsæt de tørre krydderier og lad dem svitse med i ca. 2 min.
Tilsæt blomkål, tomater, kokosmælk og yoghurt, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 10 min.
Tilsæt kikærter og rosiner, og lad retten dampe videre i ca. 10 min.
Tilsæt salt og smag til.
Server kikærtecurryen sammen med de nykogte ris.
Ikke fryseegnet