500 g røde udblødte kidneybønner
300 g røget bacon
3 løg
4 fed hvidløg
2 chilipebere
700 g flåede tomater
75 g mørk chokolade mindst 60% kakao
2 spsk tomatpuré
1 tsk paprika
lidt spidskommen
suppevisk bundet af laurbærblade, persillestilk og timian
5 dl rødvin
1 stort bdt persille
Forvarm ovnen til 140°
Hæld vandet fra de udblødte kidneybønner og til dem til side.
Skær bacon i mindre stykker og sauter dem i en stor tykbundet gryde, der tåler at komme i ovnen.
Hæld lidt olie ved baconen, hvis den er for mager.
Hak løg, hvidløg og chili.
Flå tomaterne og skær dem i kvarte.
Hak chokoladen fint.
Kom løg, hvidløg, chili, tomater, chokolade, tomatpuré, paprika og spidskommen i gryden.
Tilsæt bønnerne og bland det hel godt.
Læg suppevisken ovenpå og hæld vand i gryden så det dækker indholdet.
Læg låg på gryden og stil den i ovnen 3-4 timer.
Rør et par gange i gryden undervejs.
Tilsæt lidt mere vand, hvis bønnerne har optaget den første portion væske.
Tilsæt rødvinen når bønnerne er næsten møre.
Stil gryden tilbage i ovnen indtil bønnerne er helt møre.
Hak persillen.
Smag retten til med salt og peber og tilsæt persillen.