Det sur-søde er en festlig blanding, og derfor egner kartoffelsalat med matjes sig også til festbuffeten - Spis noget let i aften
750 g kartofler
4 matjesfileter (a 160 g)
1 æble
1 løg
1 syltet agurk
4 spsk olivenolie
2½ dl grønsagsbouillon
3 spsk æbleeddike
havsalt og friskkværnet peber
1 bundt purløg
*
A. Vask kartoflerne og kog dem i 20 min.
B. Skyl matjesfileterne og skær dem i stykker.
Skræl æblet og skær det i mindre stykker.
Skær løget i tern. Skær agurken i strimler.
Pil kartoflerne og skær dem i skiver.
C. Bland olivenolie, varm bouillon og æbleeddike, krydr med salt og peber og hæld dressingen over kartoflerne.
Lad dem trække i 30 min.
D. Snit purløgen og vend den sammen med de øvrige den frugtagtige ingredienser i kartoflerne.
Pr portion 3114/744 kJ/kcal. 30 g protein. 48 g fedt. 35 g kulhydrat. 6 g fibre