750 g kartofler i tynde skiver
1 spsk olivenolie
Friskrevet peberrod
1 bdt purløg
2 poussiner
50 g linser fra Puy
4 skiver durumbrød
Salatblade
250 g blomkål i små buketter
Evt. 1 bdt radiser i skiver
50 g oliven
½ bdt persille
Tænd ovnen på 220°C.
Kog kartoflerne i rigeligt, letsaltet vand til de er knapt møre, ca. 5 min.
Afkøl dem i isvand, dup dem tørre.
Bland kartoflerne med olie, peberrod, purløg, salt og peber.
Del hver poussin i bryststykker, lår og overlår.
Kog en bouillon af ryg- og brystben med lidt urter, ca. ½ time.
Si bouillonen og kog linserne heri til de er møre, ca. ½ time.
Krydr poussinerne med salt og peber, læg dem på en rist og steg dem i ovnen i 15 min., vend lårene undervejs.
Rist imens brødet på en tør pande.
Anret salaten på store hvide tallerkner.
Fordel salat og kartofler på tallerknerne.
Anret med blomkål, radiser, linser og oliven.
Læg poussiner og ristet brød ovenpå og drys med persille.
Små cherrytomater supplerer fint denne fyldige salat.