Skøn aftensmad til 4 personer og så er det fedtfattigt
#
500 g kalvelever uden hinder
500 g markchampignoner
2 rødløg (300 g)
10 g smør/plantemargarine
2 dl grønsagsbouillon
½ spsk olie
1-2 fed hvidløg
2 tsk majsstivelse
salt og peber
*
1 person:
125 g kalvelever uden hinder
125 g markchampignoner
½ rødløg (75 g)
2 g smør/plantemargarine
½-1 dl grønsagsbouillon
½ tsk olie
1 fed hvidløg
½ tsk majsstivelse
salt og peber
Skær kalveleveren i mindre stykker eller i strimler ca. 1x1x5 cm.
Krydr dem med salt og peber og steg dem gyldne på en pande med smør/plantemargarine.
Tag dem af panden og hold dem varme.
Kog panden af med bouillon, si den over i en skål og vask panden af.
Steg nu de rensede, skivede champignoner på panden med olie sammen med fintsnittede rødløg og finthakket hvidløg.
Spæd med bouillonen og lad det koge godt igennem.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med salt og peber.
Vend kalveleveren i saucen og server med kogt pasta eller ris.
Energi pr. portion: 1202 kJ/288 kcal Protein: 41,5% Fedt: 29,5% Kulhydrat: 29%