Kalvelever er billig
mad, selvom denne ret med champignon og rødløg, smager luksuriøst. Steg ikke
leveren for længe, så den bliver tør og kedelig kalvelever smager bedst
rosastegt.
Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
400 g kalvelever
250 g markchampignon
1-2 rødløg
2 spsk hvedemel
25 g smør
2 spsk balsamico
2 dl bouillon
1 fed hvidløg
evt. majsstivelse
hakket persille
salt og peber
Tilbehør: kartoffelmos, kogte
kartofler, ris eller pasta
*
Træk/skær hinderne
af leveren og skær den i strimler.
Rens champignonerne
og skær dem i skiver.
Pil rødløgene, halve
r dem og skær dem i tynde skiver.
Krydr leverstrimlerne
med salt og peber og vend dem i mel.
Brun dem hurtigt på
en varm pande med smør og tag dem af panden.
Steg nu champignon
og rødløg ca. 5 min.
Tilsæt balsamico,
bouillon og knust hvidløg og kog det igennem.
Jævn evt. med
majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Læg leveren tilbage
i saucen og lad den blive gennemvarm.
Drys med hakket
persille og server med kartoffelmos, kogte kartofler, ris eller pasta.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin