Lever af gris er noget nogen elsker og andre elsker at hade,
men lever kan rigtig meget, og mange kan ikke leve uden leverpostej. Lever går
godt sammen med andre ingredienser med "kant" – en klassiker er lever
med bacon og paprika. Grillstegt lever er sundt og billigt
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
500 g svinelever, gerne hel
peber fra kværn
1 tsk paprika edelsüss
olie til pensling
8 skiver bacon
grønt drys, fx persille
*
1. Fjern evt. hinde fra svineleveren.
Skær den i 2 cm skiver, der drysses med peber og paprika.
Derefter pensles de med olie og grilles ca. 3 min. på hver
side.
De må endelig ikke få for meget. '
2. Baconskiverne lægges side om side i en alubakke, der
stilles over den varme rist.
Steg dem sprøde.
3. Lever og bacon serveres sammen, evt. med skivede tomater,
der drysses med hvidløgssalt og hakket persille.
Du kan servere kogte majs til eller kogt pasta.
NB! Du kan evt. komme rensede, halve eller kvarte champignon
oven på baconskiverne, når de er vendt en gang. Så steger de med.