300 g kalvelever
150 g skalotteløg
Marinade:
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 spsk olivenolie
3 spsk friskhakket purløg
Squashsalat:
500 g squash i tændstiktynde strimler
1 spsk groft salt
2 ½ dl yoghurt naturel
3 spsk friskklippet karse
friskkværnet peber
Grillspid:
225 g cherrytomater
125 g grøn peberfrugt skåret i 8 stykker
8 grillspid
Tilbehør: Groft brød
Fjern hinderne fra leveren, skyl og tør den godt.
Skær den i 16 stykker, og læg lever og skalotteløg i en skål.
Marinade: Pisk hvidvinseddike sammen med salt og peber.
Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og purløg.
Hæld marinaden over lever og løg.
Stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Vend leveren efter ca. ½ time.
Squashsalat: Kom squash og salt i en skål og lad det stå tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Skyl squashen i flere hold vand og tryk væden af i fx. køkkenrulle. Rør yoghurt med karse og smag til med peber.
Læg squashen i en skål og lav en fordybning i midten.
Hæld yoghurten heri.
Grillspid: Fordel lever, løg, cherrytomater og peberfrugt på 8 grillspid.
Pensl med resten af marinaden.
Grill spiddene øverst i ovnen, ca. 4 min. på hver side (8 min. ialt).
Tips: Grill spiddene på havegrill, ca. 3 min. på hver side (6 min. i alt).