300 g kalvelever
16 skalotteløg (ca. 150 g)
Marinade:
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 spsk olivenolie
3 spsk hakket frisk persille
3 spsk klippet frisk purløg
Squashsalat:
2 squash i tændstiktynde strimler (ca. 500 g)
1 spsk groft salt
2,5 dl yoghurt naturel
3 spsk klippet frisk karse
friskkværnet peber
Grillspid:
16 cherrytomater (ca. 225 g)
1 grøn peberfrugt skåret i 8 stykker (ca. 125 g)
8 grillspid
Tilbehør: 240 g groft brød
Fjern hinderne fra leveren. Skyl og tør den godt. Skær den i 16 stykker.
Læg lever og skalotteløg i en skål.
Marinade: Pisk hvidvinseddike sammen med salt og peber.
Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og purløg.
Hæld marinaden over lever og løg.
Stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Vend leveren efter ca. ½ time.
Squashsalat: Kom squash og salt i en skål og lad det stå tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Skyl squashen i flere hold vand og tryk væden af i fx køkkenrulle.
Rør yoghurt med karse og smag til med peber.
Læg squashen i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld yoghurten heri.
Grillspid: Fordel lever, løg, cherrytomater og peberfrugt på 8 grillspid.
Pensl med resten af marinaden. Grill spiddene øverst i ovnen ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt)
Tips: Grill spiddene på havegrill, ca. 3 min. på hver side (6 min. i alt).
Fryseegnet: Nej.
Frokostforslag:
Marinerede sild med kartofler og dild
1 glas marineret sildefilet (ca. 800 g)
1 salatløg i tynde ringe (ca. 50 g)
50 g koldt smør
1,5 kg kartofler skrabede og varme, kogte - gerne nye
1 dl små friske dildkviste
Hæld de marinerede sild til afdrypning i en sigte.
Anret sildefileterne på et fad sammen med løgringe.
Server de marinerede sild sammen med koldt smør, varme kartofler og dild.
Tips: De marinerede sild kan erstattes af kryddersild eller matjesfileter.
I stedet for smør kan man servere cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%.
Energiindhold pr. frokostportion: 2578 kJ
Energifordeling: Protein: 12%, Kulhydrat: 55%, Fedt: 33%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 45 min