Grillstegt lever skal være rosa, ikke gennemstegt. Den
smager mere pikant, hvis den marineres først. Grillstegt lever er sundt og
billigt
Til 4 personer Marineringstid: 1-2 timer Tilberedningstid:
ca. 20 min.
#
500 g kalvelever i 2 cm skiver
Marinade:
1 dl rødvin
½ dl olie
1 citron
1-2 skalotteløg
1 tsk rosmarin, friskhakket eller tørret
1 fed hvidløg
salt og peber fra kværn
*
1. Læg leverskiverne på et stort, fladt fad.
2. Pisk marinaden sammen af rødvin, olie, reven citronskal,
saften af ½ citron, finthakket skalotteløg samt rosmarin, presset hvidløg og
rigeligt peber.
Hæld det over leverskiverne, der stilles koldt mindst 1
time.
Vend dem af og til.
3. Stryg marinaden af leverskiverne med fingrene og læg dem
på den varme rist.
Lad dem stege 2-4 minutter på hver side, afhængigt af
tykkelsen.
Der pensles med marinaden under stegningen.
Drys salt på efter grillningen.
4. En luftig kartoffelmos smager godt til lever, men en kold
kartoffelsalat kan også bruges.